Vücudumuzdaki Kemiklerin Sayısı, İsimleri, Çeşitleri Ve Bulundukları Yerler;
İnsan vücudunda değişik büyüklüklerde 206 kemik bulunmaktadır.
Baş kemikleri; yüz ve kafatası kemiklerinden oluşur. Başta alt çene kemiği dışındaki kemikler hareketsizdir. Kafatası kemikleri beyin ve beyincik gibi yaşamsal organları korumaktadır.
Omurga; omur adı verilen 33 adet yuvarlak, yassı kemikten oluşur. Yedi boyun, 12 sırt ve 5 bel omuru vardır. Bel bölgesinden sonraki sakrum (sağrı) kısmı 5 omurun birleşmesiyle ve buna bağlı olan kuyruk sokumu kemiği de 4 omurun birleşmesiyle oluşmuştur. Omurga hareketlidir ve içinde omuriliğin yer aldığı boşluk (omurilik kanalı) bulunmaktadır.
Göğüs kafesi; arkada 12 göğüs omuru, önde göğüs kemiği (iman tahtası) ve 24 kaburgadan meydana gelmiştir . Göğüs kafesi kalp, akciğerleri soluk borusu, yemek borusu, büyük damarlar gibi yaşamsal organları korur ve akciğerlerin genişlemesine izin verecek esnek bir yapıya sahiptir.
Kollar; kolu üst kol (pazı) kemiği, iki ön kol kemiği, el bileği ve el kemikleri oluşturmaktadır. Kolları gövdeye bağlayan kemik yapıya “omuz kemeri” adı verilir. Omuz kemeri önde köprücük kemiği, arkada kürek kemiğiyle gövdeye bağlanır. Omuz eklemi çok hareketli bir eklemdir. Kalça; leğen kemikleri ve arkada omurganın alt kısmındaki omurlardan oluşur. İdrar kesesini, cinsel organları ve kalın bağırsağın son kısmını korur.
Bacaklar; bacakların üst kısmında vücudun en kuvvetli kemiği “uyluk”, alt kısmında “çubuk” ve “kaval” kemikleri bulunur . Uyluk kemiği kalça eklemiyle leğen kemiğine bağlanmıştır. Uyluk kemiğiyle kaval kemiğini birbirine bağlayan diz eklemi vücudun en büyük ve en güçlü eklemlerinden biridir. Ayakta ayak bileği, ayak tarağı ve parmak kemikleri bulunur.