Uçuk (Herpes) Hastalığı Nedir? Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir? Belirtileri

 

Uçuk (Herpes) Hastalığı Nedir Neden Olur Nasıl Tedavi Edilir BelirtileriUçuk, herpes simpleks virüsünün neden olduğu, çok sık görülen bir hastalıktır. Virüsler havadan geçen damlalar ya da sürtünme yoluyla bulaşır, ilk enfeksiyondan sonra genellikle on yıllar boyunca vücutta kalır ve çoğunlukla tekrarlayarak kendini gösterir. Genellikle çocuklar herpes virüsüyle ilk temaslarını erken yaşlarda yaşar. Çoğunlukla bu temasın farkına bile varılmaz, ama enfeksiyon bazen kendini aft (RAS) gibi ateşli bir enfeksiyon olarak da gösterebilir. Aft yüksek ateş, kusma ve bitkinlik belirtileriyle başlar. Birkaç saat içinde ağız mukozasının her tarafını şiddetli ağrıya neden olan, beyaz sarımsı kabarcıklar kaplar, bu kabarcıklar patlar ve o kadar çok acı verir ki, çocuğunuz yiyip içemeyecek hale gelir.

Kabarcıklar dudak ve burun girişlerini de sarabilir ve buralarda kabuk bağlar. Boyundaki lenf düğümleri şişer. Yedi ila on gün içinde kabarcıklar yara izi bırakmadan iyileşir. İlk enfeksiyondan sonra genellikle soğuk algınlıklarıyla beraber enfeksiyon yeniden ortaya çıkabilir. Bir iki gün içinde dudak, diş eti, burun girişlerinde ya da yüz derisinde kaşıntılı, kızarmış bölgeler oluşur, bunlar püstül ya da kabarcık şeklinde şişer, patlar ve kabuk bağlar. 10 ila 14. günün sonunda kabarcıklar geçer.

En Sık Görülen Belirtiler: 1) Yüzde, gruplar halinde, acı veren, patlayıp kabuk bağlayan kabarcıklar 2) Kaşıntı 3) Ateş

 

Doktora Gitmek Gerekir mi: Çocuğunuzda aft olduğunu düşünüyorsanız, teşhis koyması ve ilaç vermesi için doktora gitmelisiniz.

Doktorunuzun Yapabilecekleri: Doktor ağrıları giderici jel verecek, hastalık henüz erken aşamalarındaysa virüsleri öldürücü krem ya da şurup (asiklovir) yazacaktır.

Sizin Yapabilecekleriniz: Çocuğunuzun ağzında aft ya da yüksek ateşten kaynaklanan kabarcıklar olduğunda, ona sadece sıvı, oda sıcaklığında, meyve asidi veya ekşi bir tat içermeyen tuzsuz besinler vermelisiniz. Bunun için vanilya sosu, sütlaç, puding, tuzsuz et suyu ve ince ezilmiş patates püresi iyidir. Çocuğunuza ılık papatya çayı ya da bol sulandırılmış ada çayıyla gargara yaptırın ya da bu çaylardan içirin.

 

Yüksek ateşten kaynaklanan kabarcıklara günde üç dört kez, eczaneden alabileceğiniz propolis tentürü sürün (yüzde 7o ya da yüzde 9o’lık alkolde eritilen, anlam reçine salgılayan ağaçlardan toplayarak ürettikleri bir kovan sıvama maddesi olarak kullanılan propolise ülkemizde eğri mum, kirebeli gibi adlar da verilir. Çok iyi bir dezenfeksiyon maddesi olduğu kanıtlanan propolis, Eski Mısırlılar tarafından ölüleri mumyalamada, antik Yunan ve Roma uygarlıklarında yaraları temizlemede kullanılıyordu).

Homeopati: Günde üç kez beş globuli Mezereum D4 destekleyici tedavi olarak iyidir, ayrıca ağızda şiddetli acı varsa, iki saatte bir beş globuli Acidum nitricum D4 verebilirsiniz.

 

Yorumlar

Free Porn Video