Difteri son derece bulaşıcı, bakteri kökenli bir enfeksiyon hastalığıdır ve günümüzde bile vakaların yüzde yirmisi ölümle sonuçlanır. İki ila altı günlük bir kuluçka süresinin ardından, bademcik ve gırtlak bölgesinde şişkin, gri, iltihaplı bir pas tabakası görülür, bu iltihap ağız kokusuna ve çocuğun yutkunurken zorlanmasına neden olur. Çocuğun hafif ateşi çıkmıştır. Solunum yolları daraldığından, çocuk nefes almakta zorluk çeker ve havlamayı andıran bir öksürükle beraber (yalancı difteriden farklı olarak) hakiki Krupp nöbetleri gelir. Difteri bakterileri kalp kası iltihabına ya da beyin sinirlerinde felce de neden olabilir. Hastalık sadece kısa süreliğine bağışıklık kazandırır. Bu hastalıktan korunmanın tek yolu, aşı yaptırmaktır.
En Sık Görülen Belirtiler: 1) Ağır bir ağız kokusu 2) Bademciklerde ve gırtlakta gri, iltihaplı pas 3) Yutkunma zorluğu 4) Öksürük ve nefes darlığı
Doktora Gitmek Gerekir mi: En küçük bir difteri şüpheniz varsa, hemen doktora başvurun. Doktor, muayenesinden sonra difteri teşhisi koyarsa, çocuğunuzu hemen hastaneye sevk edecektir.
Beğendim ama idare eder
İçerik çok hoşuma gitti.
Bişey demiyorum
idare eder yaa
admin çok sağol yaa