İlaç (Antibiyotik) Alerjisi Nedir? Nasıl Geçer? Belirtileri Ve Tedavisi

 

İlaç (Antibiyotik) Alerjisi Nedir Nasıl Geçer Belirtileri Ve Tedavisiİnsanlar her çeşit ilaca alerjik tepki verebilir: Tepki kendini ciltte döküntü, yüksek ateş ya da ishal olarak gösterebilir veya bütün bu belirtiler bir arada çıkabilir. Alerjik etki gösteren ilacın hemen kesilmesi gerekir, böylece hastanın durumu düzelecektir. İlaç alerjilerinde en sık görülen tepki kırmızı cilt döküntüsüdür (ilaç egzantemi). Bu döküntü kendini kızıl döküntüsü gibi küçük benekler ya da kızamık gibi birbiriyle bağlantılı benekler şeklinde gösterebilir. Bazen etrafında kırmızı halkalar bulunan, beyaz püstüller de oluşabilir. En sık olarak alerji tetikleyen ilaçlar ağrı kesiciler, antibiyotikler (penisilin, sülfona-midler), tiroit bezi hormonlar’ ve nadiren de olsa, immunglobulin ilaçlarıdır.

En Sık Görülen Belirtiler: 1) Cilt döküntüsü 2) İshal 3) Kusma 4) Ağız, gırtlak ve gözlerdeki mukozanın şişmesi 5) Yüksek ateş

Doktora Gitmek Gerekir mi: Çocuğunuzda ilaç alerjisi olduğundan şüpheleniyorsanız, doktora danışmanız gerekir.

 

Doktorunuzun Yapabilecekleri: Doktor alerji tetikleyen ilaçları hemen kesecek ve ilaç kullanımını gerekli kılan hastalığa göre, yerine başka bir ilaç seçecektir.  Doktorunuz gerekiyorsa alerjik tepkileri kesecek bir ilaç verebilir.

Sizin Yapabilecekleriniz: Alerjiyi tetikleyen ilacın adını yazılı olarak kaydedin. Çocuğunuz bir daha kesinlikle bu ilacı kullanmamalıdır. İkinci seferde alerjik tepkiler çok daha ağır olabilir. Cilt döküntüsü kaşıntılıysa, soğuk sargı, cilde sürmek için kaşıntı giderici merhem ya da ağızdan alınacak, eczanelerde bulabileceğiniz damlalar işe yarayabilir.

 

Yorumlar

Free Porn Video