Diyarbakır Datem Lisesi Hakkında Bilgi, Bölümleri Ve Taban Puanları

 

Okul Hakkında

Bende bu okulda atl bilişim teknolojileri alanı okuyorum, 10. sınıfta bu liseye nakil olarak geçtim. Merak edenler için söylüyorum adım çelebi. Bu okul hakkında çoğu bilgiyi sizlere sunacağım. Bu bilgiler umarım işinize yarayacaktır. Datem lisesi hemen hemen Türkiye’nin en eski liselerinden biridir, zamanında bu lise yenilenmiştir, taşınmıştır ama sonuç olarak hala ayaktadır. Datem lisesi gün geçtikçe gelişiyor, nasıl mı; mesela yıllar geçtikçe okul alanları artıyor ve etkinlikler çoğalıyor.

Okul anadolu teknik lisesi (ATL) ve anadolu meslek lisesi (AMP) olmak üzere ikiye ayrılıyor. Okulda 90 öğretmen ve yaklaşık 1400 öğrenci bulunmaktadır.

Okul Adresi: Yenişehir Mahallesi Elazığ Caddesi Lise 4. Sokak Yenişehir/Diyarbakır. Okul Adliye Sarayı karşısındadır. Dağkapı-Üniversite hattını kulanan araçlar okulumuzun yanından geçmektedir. Ofis-Dağkapı hattını kulanan araçlar için vilayet durağından yürümeyle 5 dakika mesafededir.

 

Bölümler (Alanlar)

Bilişim Teknolojileri Alanı:   10. sınfta bilgisayar donanımı ve yazılımlar hakkında bilgiler verilmekte. 11. sınıfa geçildiğinde ise Bu alanda web programcılığı alt dalından dersler verillir. Web tasarım ile ilgili dersler öğretilir. Alanımızda 4 atölyede 70 adet bilgisayar mevcuttur. Derslerimizin tümü atölyelerde uygulamalı olarak işlenerek gerekli bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır. Eğitim süresi, 9. sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.Mezun Olduktan sonra Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler. Bu alanı bitiren arkadaşların üniversiteye sınavsız geçiş hakları vardır. Bu alanı bitirdikten sonra bilgisayar teknisyeni olursunuz.

Bilişim Teknlojolileri Alanı (Atl) Teog Puanı:   337,107

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı:

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında elektrik enerjisinin elde edilmesinden, kullanılabilecek duruma getirilmesi, dağıtılması, elektrikli araç ve cihazların tesisi ve montajı, bakım onarım ve kullanımının öğretildiği bir bölümdür Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı, altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verir. Sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 
İnşaat Teknolojisi Alanı;

İç mekânların estetik ve teknik yönleri ile tasarımı, bu mekânlarda kullanılacak dekorasyon malzemeleri ile, yüzey kaplama malzemeleri ile ilgili. yaşam mekanlarımızın daha kullanışlı ve modern bir şekilde olması için gerekli bilgi ve beceriye, teknik beceriye sahip yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Bunun yanında iç mekânlarda uygulanacak duvar, tavan ve yer kaplamalarının yapım şekilleri ile ilgili teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. Üretim aşamasında kullanılan makinelerin özellikleri, çalışma yöntemleri, güvenlik kuralları, kalıpla yapılan işlemler, el aletleri ve her türlü gerecin tanıtımı yapılmaktadır. İşyeri organizasyonu ve iş etüdü ile ilgili pratik bilgiler verilerek bağımsız işyeri yönetebilme yeterliliklerinin kazandırılması hedeflenmektedir.,

Mobilya İç Mekan Tasarım Teknolojisi;

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümünde, iç mekânların estetik ve teknik yönleri ile tasarımı, bu mekânlarda kullanılacak mobilyaların çizimi, üretim teknikleri, vernik, boya, döşeme gibi tamamlayıcı işlemleri ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Bunun yanında iç mekânlarda uygulanacak duvar, tavan ve yer kaplamalarının yapım şekilleri ile ilgili teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. Üretim aşamasında kullanılan makinelerin özellikleri,çalışma yöntemleri, güvenlik kuralları, kalıpla yapılan işlemler, el aletleri ve her türlü gerecin tanıtımı yapılmaktadır.İç mekân tasarımında önemli faktörler olan aydınlatma, ısıtma, havalandırma, yalıtım konuları ile ilgili çözümler öğretilmektedir. Konutların bölümleri olan antre, mutfak, banyo, çocuk odası, yatak odası, genç odası, çalışma odası, salon vb. birimlerde kullanılan mobilyaların tasarımı ve uygulamaları öğretilmektedir. İşyerlerinde işin niteliğine göre gerekli düzenlemeler ve eşyaların tasarımı çalışmaları yapılmaktadır. İşyeri organizasyonu ve iş etüdü ile ilgili pratik bilgiler verilerek bağımsız işyeri yönetebilme yeterliliklerinin kazandırılması hedeflenmektedir.

Metal Teknolojisi Alanı:  Metal teknolojisi alanı, Diyarbakır Datem Lisesi Hakkında Bilgi, Bölümleri Ve Taban Puanları,diyarbakır mesleki ve teknik anadolu lisesi taban puanı, yenişehir anadolu lisesi diyarbakır ,diyarbakır ticaret meslek lisesi ,yenişehir diyarbakır meslek ve teknik anadolu lisesi adresi ,diyarbakır mesleki ve teknik anadolu lisesi yıkılacak mı ,diyarbakır yenişehir liseleri ,sur mesleki ve teknik anadolu lisesi diyarbakır, diyarbakır kayapınar meslek lisesiküresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özelliğinden dolayı ülkeler metal teknolojisi alanının geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar. Metal teknolojisi; metal ve metal alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak şekillendirildiği, çeşitli metallere ısıl işlemlerin uygulandığı, metallere değişik konumlarda kaynak, perçin ve cıvata ile birleştirmelerin yapıldığı, metal mobilya ve doğrama, metal süsleme ve çelik konstrüksiyon işlerinin yapıldığı bir alandır. Binaların pencere ve kapıları, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinin metal kısımları, mutfak eşyaları, otomotiv ve uçak sanayi, demir-çelik endüstrisi, demiryolu ve köprü yapımı, eğlence araçları vb. işler metal teknolojisinin çalışma ve uygulama alanlarındandır. Bu alanda yapılan işlerin gelecekte de insanlar tarafından sıklıkla kullanacağı düşünülürse, mesleğin önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Makine Teknolojisi Alanı ;

Alanımız talaşlı üretim ve makine imalatı konusunda eğitim-öğretim vermektedir. Değişik makineler kullanılarak veya el aletleri ile metaller üzerinden talaş kaldırarak o metali istenilen ölçü ve şekillere getirerek kullanılabilir olması sağlanır. Alanımızda birbirinden bağımsız iki atölyemiz mevcuttur. El tesviyeciliği atölyesinde öğrencilerimiz el aletlerini kullanarak metallere şekil vermeyi öğrenirler. Makine atölyesinde 10 adet faal durumda çalışabilir torna tezgâhı.1 Adet Eğitim amaçlı CNC torna tezgahı, 4 adet freze tezgâhı Bu tezgâhların yanında iki atölyede 2 adet sütunlu matkap tezgâhı, 1 adet vargel tezgâhı, hidrolik testere, eksantrik Pres, düzlem yüzey taşlama, silindirik yüzey taşlama ve alet bileme tezgâhları çalışabilir durumda mevcuttur. Öğretmen kadromuz, işini iyi bilen ve uygulayan iyi eğitimli elemanlardan kurulmuştur. Bölümümüzde bir Alan şefi, bir atölye şefi, yedi atölye öğretmeni olmak üzere dokuz öğretim kadrosu bulunmaktadır.

 

Yorumlar

Free Porn Video