Beyin Tümörü Nedir? Neden Olur? Belirtileri Ve Tedavisi Hakkında Bilgi

 

Beyin Tümörü Nedir Neden Olur Belirtileri Ve Tedavisi Hakkında BilgiÇocuklardaki beyin tümörleri iyi huylu (benign) ya da kötü huylu (malign) olabilir. Kötü huylu beyin tümörleri, çocuk yaşlarda ikinci en sık görülen kanser türüdür. Ancak, yumuşak beyin dokusunu ezdikleri ve sıkıştırdıkları için, iyi huylu tümörler de genellikle yaşamsal tehlike arzeder. Beyin dokusu sert kafatasından dolayı etrafa genişleyemediğinden, tümörle sıkıştırılınca ölür. İlk hastalık belirtileri gece baş ağrısı, gündüz mide bulantısı ve kusarak rahatlamadır. Bu rahatsızlıklar zaman içinde şiddetlenir. En sonunda görme sorunları, kramplar, davranış değişiklikleri, gündüz baş ağrıları, bilincin gölgelenmesi ve nihayet kapanması görülür.

En Sık Görülen Belirtiler: 1) Baş ağrıları 2) Kusarak rahatlama 3) Görme sorunları 4) Davranış değişiklikleri

Doktora Gitmek Gerekir mi: Lütfen çocuğunuzda herhangi bir belirti olduğunda hemen doktora görünün.

 

Doktorunuzun Yapabilecekleri: Hastalığı teşhis edebilmek için hastanede bir dizi test yapılacaktır: Ultrason, oftalmoskopi, röntgenle görüntüleme, bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans ya da sintigram gibi tekniklerle, sorunun kökeninde bir tümör olup olmadığı, tümör varsa nerede ve ne büyüklükte olduğu saptanır. Doktor bulgulara dayanarak, tümörün ameliyatla alınıp alınamayacağına, ışın tedavisi ve kemoterapi gerekip gerekmediğine karar verir.

Sizin Yapabilecekleriniz: Özellikle çocuğunuz sabahları kusuyor ve bundan sonra kendini daha iyi hissediyorsa, ayrıca görme sorunları yaşıyorsa, baş ağrılarını ciddiye alın. Doktorunuzla görüşün ve tetkikler sırasında ve çocuğun hastaneye yatırılması gerektiğinde yanında kalın. Beyin Tümörü Belirtileri Ve Tedavisi

 

Yorumlar

Free Porn Video