En sık görülen belirtiler: 1)Kafa, boyun, koltuk altı ve diz kapaklarında pullanan, sarı cilt döküntüsü 2) Kaşıntı 3) Akıntılı Yerler 4) Kaşınma İzleri
Bir diğer adı Süt Kabuğu‘dur. Süt kabuğu akıntılı ya da akıntısız olarak görülebilen bir cilt döküntüsüdür. Adı, bebeğin cildindeki döküntülerin, taşarak ocağın üstüne yapışmış yanık süte benzemesinden gelir. Hastalığın akıntılı olmayan ve halk arasında konak diye bilinen türü (seboreik dermatit) yağlı cilde kalıtımsal bir eğilimi olan bebeklerde yaşamın ilk haftalarında ortaya çıkar. Akıntılı süt kabuğu, nörodermitin bebeklerde görülen bir türüdür.
Pullanan, sarımsı ila kırmızımsı, kısmen akıntılı küçük ve büyükçe lekeler saçlı kafa derisi, kaşlar, kulakların arkası, eklemlerdeki büyük cilt kıvrımları ve özellikle koltuk altı ve diz kapağında ortaya çıkar. Ciltteki bu değişiklikler kaşıntılıdır ve kaşınarak açılan yerlerden bakteriler cilt altına girip iltihaplanma yapabilir.
Doktora Gitmek Gerekir mi: Kızarmış, pullanan cilt döküntülerinde her zaman doktora gitmelisiniz.
Doktorunuzun Yapabilecekleri: Doktorunuz size bebeğinizin cilt bakımı için kremler önerecektir, bu kremlerin bazılarına üre maddesi eklenmiş olabilir. Sadece çok ağır vakalar da doktor antibiyotik ya da kortizon içeren merhemler verecektir.
Sizin Yapabilecekleriniz: Bebeğinizin beslenme rejimini değiştirmeniz gerekmiyor: Bebeğin besinlerinin süt kabuğuna bir etkisi yoktur.
Evde Hazırlanan İlaçlar: Ciltteki pullanan noktaları zeytinyağıyla yumuşatın, yarım ila bir saat sonra parfümsüz bebek şampuanıyla yıkayın. Belirtiler çok kuvvetliyse, eczacınızdan zeytin yağına yüzde o,25’lik salisilik asit katarak bir karışım hazırlamasını isteyin. Bebeğinizi buğday kepeği ya da potasyum permanganat (bir litre suya birkaç granül) kattığınız banyo suyunda yıkayın.
Homeopati: Tedaviye destek olarak çocuğunuza günde üç kez beş globuli Hepar sulfuris D4 verebilirsiniz. Pullu döküntüler çok kuruysa aynı dozda Natrium muriaticum D6 verilir.